2011 Copyright Jan Truijen
Ontwerp Saskia Truijen

Recensies boekGenealogie, tijdschrift voor familiegeschiedenis van het CBG, december 2011, blz. 167
Van elk familielid worden eerst de genealogische gegevens vermeld, waarna in een prettige, leesbare stijl een korte biografische schets volgt. Het mooi uitgegeven en gebonden boek in groot formaat bevat veel overzichtjes, schema’s, kaartjes, documentatie en een groot aantal zwart-wit foto’s. Al met al een familieboek dat als voorbeeld voor andere genealogen kan dienen.

Fam. Beelen-Truijen te ‘s-Hertogenbosch
Het is een prachtig boek, goed geschreven en het leest aangenaam. Erg compleet, vooral ook doordat een stuk geschiedenis van Weert is beschreven, wat het extra interessant maakt. Een enorme klus die een mooi resultaat heeft opgeleverd.

Br. Lambertus Moonen te Mamelis
Je hebt een mooi goed boek uitgegeven waarmede al jouw naamgenoten en hun familie trots zijn. Proficiat. Het is wetenschappelijk verantwoord, meer dan ruim geïllustreerd en ga zo maar door. Ik heb natuurlijk eerst gelezen de Boerenkoning en zijn familie, daarna de verhalen van tante Wout en tante Miet natuurlijk.

Henk en Henny Truijen te Helden-Beringe
Bij deze willen we je complimenteren voor het samenstellen van “ons” familieboek. Ik heb het grotendeels gelezen en mag concluderen dat het er erg professioneel uitziet. Dat dit een jarenlange zoektocht is geweest is ons duidelijk. Bedankt voor je inzet en het uitbrengen van dit prachtige boekwerk.

Bert Stoffels te Opitter (B)
Met de publicatie van dit boek heeft Jan Truijen een jongensdroom - het achterhalen van zijn roots - gerealiseerd. In een duidelijke structuur - opdeling in hoofdstukken - verhaalt hij het reilen en zeilen van meer dan vijf eeuwen Truijen-geschiedenis. In de korte biografische schetsen figureren zowel de mannelijke als vrouwelijke afstammelingen van Jan Truijden (vóór 1450-†1512) als mensen van vlees en bloed. De auteur geeft in talrijke voetnootverwijzingen de vindplaatsen aan (uitgebreid onderzoek van archivalische bronnen en persoonlijke contacten voor de jongste generaties). Het is meeslepend om te volgen hoe de stam Truijen, Truijens en Troeijen omwille van economische, sociale, gerechtelijke of emotionele motieven uitzwermde over de wereld. Jan Truijen schreef geen dor telefoonboek maar een familiedocument om te koesteren.